Strikkespinn

Strikkespinn

www.spinnstrikk.no

Spinnstrikk og strikkespinn.....

Birk Sjal

August 2009Posted by ems:-) Fri, August 21, 2009 19:05:37

Birk Sjal er en ny håndstrikkeoppskrift som akkurat rakk å bli ferdig før vi dro på Jakt- og fiskedagene på Elverum i begynnelsen av august. Sjalet som fikk debutere under disse dagene er blitt godt mottatt. Målet mitt har vært å lage et litt lekkert sjal som ikke er vanskelig å strikke, og som blir ferdig engang.

Birk er navnet på en usedvanlig god hundevalp vi hadde for noen år tilbake. Med sterke jaktgener i blodet var han ment å skulle bli en drivende dyktig jakthund. Slik gikk det nok ikke, for Birk var liksom av en annen verden, -bare snill og god og veldig liten. Etter hvert forstod vi at at han antakelig hadde en liten hjerneskade. Det hindret ham ikke i å trives ute i skog og mark, men var antakelig grunnen til at han en dag ble sparket så hardt av en elg at han døde av skadene. Minnet om Birk lever derfor videre i dette sjalet.

Birk er også et gammelt norsk ord for Bjørk og jeg forestiller meg at mønsteret her symboliserer en fjellbjørk der du først strikker greinene deretter bladene. Begge mønstrene går opp i like mange masker slik at den enkelte strikker selv kan variere hvor mange mønsterrapporter man ønsker av hver. Med det også hvor stort sjalet skal bli. Min første modell er strikket i en-tråds Evilla Kunstgarn og en tråd Faerytale, på pinnenr. 6mm. Her er det derfor rom for variasjonsmuligheter også ved valg av garn og pinnestørrelse.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.