Strikkespinn

Strikkespinn

www.spinnstrikk.no

Spinnstrikk og strikkespinn.....

Vinterstemning og tradisjonell strikk med egen vri

Mars 2009Posted by ems:-) Fri, March 27, 2009 22:35:32

Vinterkulde, vinterland, vinterstemning, vinter, vinter, vinter.....

Vinteren ser ikke ut til å slippe taket på en stund. Jeg har lenge vurdert strikking av en tradisjonell genser eller kofte og valget falt på Mariusgenseren som dukket opp i et ukeblad for en god stund siden. Marius med rundfelling passer meg utmerket og med noen små justeringer av selve oppskriften samt andre fargevalg og en garnkvalitet som finnes i den lokale garnbutikken (men som i utgangspunktet ikke skal brukes til dette plagget da det er andre garnprodusenter som sitter på rettighetene til oppskriften), -er det ikke godt å si hvor mye Marius det blir til slutt.

Mariusgenseren sin historie er spesiell da to ulike designere mener å ha laget mønsteret omtrent samtidig. Utallige "Mariuser" er strikket i alle slags størrelser og variasjoner gjennom generasjoner og fremdeles er den svært populær og må vel nærmest kunne betegnes som en egen del av vår kulturarv. Jeg føler derfor ikke at jeg gjør noe galt når jeg velger å strikke min egen Marius, men om den kan kalles det blir vel en annen sak........

Målet er selvfølgelig å kunne trekke den nye nedover hodet en strålende solskinnsdag i påsken med ski på beina og appelsiner, kakao og sjokolade i sekken.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.