Strikkespinn

Strikkespinn

www.spinnstrikk.no

Spinnstrikk og strikkespinn.....

Daisy og Sulka og Meg

November 2009Posted by ems:-) Tue, November 17, 2009 19:45:15

Historien om Daisy og Sulka og meg er en blanding av glede og mismot, stahet, nederlag og endelig tilfredshet over at historien tilslutt ender godt. Det hele startet med en inspirasjon og et dypt og inderlig ønske om raskt å kunne ikle meg selv et nytt strikkeplagg. Som oftest når jeg arbeider med nye design ramler hodet fullt av tanker om hva man faktisk kan få ut av en og samme strikkeoppskrift.

Ettersom jeg har lagt min elsk på SULKA fra Mirasol Collection, dog uten å komme igang med noen prosjekter enda lot jeg meg denne gang friste.

Jeg bestemte meg ganske enkelt for å teste ut om ikke Sulka kunne brukes på Daisy. Det måtte da bli lekkert. Med sin silkeglans og i prinsippet nesten samme strikkefasthet skulle det i teorien gå aldeles utmerkt. Med stort pågangsmot satte jeg igang, og underveis i strikkearbeidet argumenterte jeg påståelig overfor dem som fant på å benevne mitt strikkeri på følgende måte: -skal det bli en lue?

Innerst inne lå en snikende tviler på lur, derfor snek jeg meg til å prøve min nye Daisy underveis. Og jeg fikk det på uten problem, det at det satt godt rundt livet syntes jeg nærmest var en fordel. Da skjørtekanten endelig var avfellt så Sulka og Daisy slik ut:Langt og smalt og mest sannsynlig passe for en riktig laaaang to-åring.Et aldri så lite nederlag, og en ilmelding med et tips om at det nok kunne være lurt å legge opp litt flere masker enn oppskriften oppgav, måtte sendes til hun som allerede hadde kjøpt samme garn for å strikke sin egen Daisy. For min egen del kom det ikke på tale med noe opprekking. I alle fall ikke i denne omgang.

Utstillingsdokka måtte først til pers.Det var da slett ikke så ille, hun har jo litt merkelige bein, men akk kanskje det fantes flere måter å bruke Daisy på:Som en topp kanskje? Eller en halslignende sak?Tja... du skal se det er mange bruksmuligheter for denne. Men det var nå igrunnen skjørt hun skulle være da og strikken er både løs og tøyelig så prøve skal jeg iallefall.

Litt vel sprengt kanskje?Men absolutt brukandes. Dog vil jeg anbefale andre strikkere å legge opp minst 16m mer enn oppskriften sier til din størrelse, om du ønsker å strikke Daisy med Sulka.

For det altså, hadde blitt rålekket.