Strikkespinn

Strikkespinn

www.spinnstrikk.no

Spinnstrikk og strikkespinn.....

Valgets kval

April 2009Posted by ems:-) Sun, April 26, 2009 22:29:11

Lenge har jeg hatt så uendelig lyst til å strikke et plagg med tre tråder DUO. Utfordringen er å bestemme hva slags farge(r) man vil ha. DUO finnes i tre kvaliteter: Merino lamull, Silke/Merino og Alpakka/Ull. Alle disse kan man bruke om hverandre, man kan legge tråder av samme farge med ulik kvalitet sammen, eller med forskjellige farger i samme eller ulik kvalitet ilag. Dermed kan man selv skape sitt eget personlige garn, med en fargekombinasjon som kanskje ingen annen har.

De samme fargene finnes også enten melert eller klar, det gir den enkelte et hav av valgmuligheter når man vil legge flere tråder sammen.

Ved juletider fristet det mest å velge rødfarger; -en tråd i hver kvalitet. Etter en stund begynte jeg å fundere på om det ikke hadde gjort seg med en tråd brun sammen med de røde. Så kom en periode der jeg ville ha fersken- og naturfarger.

Rosa eller kanskje lilla og eller blå, og evt. også grå ville blitt nydelig. Fargene er testet mot hverandre igjen og igjen og de grønne og gule nyansene er også attraktive. I min vinglete søken etter den perfekte kombinasjonen blir hele prosjektet liggende på is en stund til. Men nytelsen av å tenke på det lekre garnet, som passer like godt til fnugglette sommerplagg som til mer robuste vinterklær, brer seg i kroppen og gleder en frossen sjel til tross for at avgjørelsen om fargevalg langt fra er tatt.

Og så lenge dommen ikke er fallt, finns enda muligheten til å ombestemme seg.....