Strikkespinn

Strikkespinn

www.spinnstrikk.no

Spinnstrikk og strikkespinn.....

Helvetes Glitter

GalleriPosted by ems:-) Sun, August 02, 2009 20:23:07

Helvetes Glitter er spunnet av flere ulike ull- og fiberrester, deriblant alpakka, spælull og merino. Garnet er tvunnet med en tynn glittertråd og er supermykt og deilig, om enn ikke akkurat så vakkert. Helvetesglitteret er ute på sin egen reise hos nye eiere og for alt jeg vet kanskje strikket eller nålebundet til noe nytt og spennende.


Og i Helvete finnes det også noe som glitrer, det er jeg overbevist om.....

Trolljenta

GalleriPosted by ems:-) Wed, April 22, 2009 19:47:43

"Trolljenta" er et av mine aller første håndspunnede garn.

Råull fra lokal spælsau ble vasket, farget og kardet for hånd.

Trolljenta ble spunnet i en periode med en begynnende obsternasig tenåringsdatter i opposisjon til sitt opphav. Historien forteller likevel at den samme datteren var svært hjelpsom med kardingen som var min største bøyg.

Resultatet ble ca. 600g sterkt og glansfullt spælsaugarn med noe ujevn tvinn som en vakker dag skal bli til et svært personlig og betydningsfullt plagg.

Til Minne

GalleriPosted by ems:-) Fri, April 17, 2009 19:39:37

Kan man spinne et garn til minne om noen?

Håndspunnet garn kan uttrykke alt. Det hele kommer an på hva man legger i det av tanker og følelser mens man arbeider. Da en god venninne mistet sin sønn i en ulykke kjente jeg sorgsmerten i hele kroppen. Mine tanker gikk til hele familien og selvfølgelig også han som mistet livet i svært ung alder. En sterk og flott ung manns liv tok brått slutt og mange sørgende sto igjen. Jeg valgte å spinne et tynnt garn av håndfarget New Zealand lamull som ble tvunnet med en enda tynnere silketråd. Den lille bunten veide ikke mer enn 6g, og strakte seg over 73m.

Jeg føler at dette garnet sier noe om at livet henger i en tynn tråd, selv om silken gjør det sterkt og glansfullt. Ingen av oss vet hva morgendagen bringer og når ungt liv går tapt kjennes det smertefullt og urettferdig. Uansett hvor sterk og frisk man er kan det plutselig skje noe som snur opp ned på alt og livet blir noe helt annet enn det man trodde man kunne forvente seg.

God påske!

GalleriPosted by ems:-) Thu, April 09, 2009 09:36:24

"God Påske"

Håndfarget og håndspunnet økologisk ull med fjær og syntetiske påskekyllinger.

Før påsken 2008 greide jeg ikke å la være å spinne dette garnet. Inspirert av solen og våren og høytiden som var i anmarsj ble ulla farget og kardet på mormors gamle håndkarder. Lykkelig over å ha greid å få frem den riktige gulfargen ble det hele spunnet med fryd og glede. Kontrasten mellom det naturlige og kunstige gjenspeiler noe av tiden vi lever i, og det vi egentlig lengter etter når vi benytter påskehøytiden til å søke naturen og enkle kår på hytta eller fjellet.