Strikkespinn

Strikkespinn

www.spinnstrikk.no

Spinnstrikk og strikkespinn.....

Jul i Svingen

Oktober 2009Posted by ems:-) Sun, October 25, 2009 17:59:00

Forretningsstanden har allerede begynnt å forberede oss på den store julehøytiden som (snart??) skal komme. Det samme gjorde enkelte av mine kunder hos knitting.no i går da jeg flere ganger ble minnet om at det nå (altså i går, -den 24.oktober) var det akkurat to måneder igjen til julaften. Selv om mitt hode og min kropp aldeles ikke er klar for juleforberedelser enda, har jeg da satt igang forberedelser til årets adventsserie på NRK1, nemlig: JUL I SVINGEN. Med strikkeprosjekt adventskalenderluer i tankene var det bare å tilkalle strikkehjelpen som iherdig tok på seg jobben med halvparten av luestrikkingen.

3 på hver var da slett ikke uoverkommelig og selv om det enda er godt og vel en måned til adventsmåneden begynner, tillater jeg meg å vise frem luene som alle er strikket i garn fra Rauma eller Per Tryving (og nevner i en bisetning at oppskriftsheftene som inneholder flere småplagg enn luer allerede er på plass i butikken.)


Mini

Oktober 2009Posted by ems:-) Sat, October 10, 2009 20:25:09
Mini er en baby- eller småbarns-modell fra design.club som her er strikket i DUO Merino. 50g er nok til den minste størrelsen og denne har nok vært inspirasjonen for MINI TIL VOKSNE som var min nyttårsstrikking i år. Mini kan også strikkes som en kjole hvis man heller vil det. Strikkingen av denne var både artig, enkel og rask og passformen er god både for gutt og jente. Flere som ser mine babyplagg på utstillling i butikken lurer på om det er dukkeplagg, noe jeg ikke riktig har forstått før i dag da en dame mente at det kunne ha noe med fargevalget å gjøre. De aller fleste nyfødtplagg er visstnok strikket i veldig lyse og duse farger så da har jeg lært noe i dag også.

Lystig lek med nye hodeplagg

Oktober 2009Posted by ems:-) Sun, October 04, 2009 19:29:18

Barn som ønsker seg at en skal strikke noe til dem er i mine øyne uimotståelige. Særlig når de til og med vil bruke det som strikkes og gleder seg derved. Et sådant ønske har derfor nesten alltid stor sjanse for å gå i oppfyllelse.

Etter nøye utvelgelse av farger kom så luestrikkingen igang, med enkelte instruksjoner fra barnet underveis om hvordan mønster og farger skulle være.

Og ganske herlig er det også en gang iblant å bare strikke på måfå etter innfallsmetoden.

Til luen som passer en hodeomkrets på ca. 50-52cm er det lagt opp 120m med Tynn Alpakka på liten rundpinne 3mm. Det er strikket rundt med vekselvis rett- og vrangmasker og noen steder med helt enkel mønsterstrikk. Når luen måler ca. 16 cm, felles masker jevnt fordelt på annenhver pinne til det gjenstår ca. 8-12m som snurpes sammen etter at tråden er kuttet. Enkel og grei luestrikking med personlig preg kan man vel si.

To alpakkanøster rekker til mer enn en lue. Så da var det bare å fortsette med nok et hodeplagg. Et pannebånd i samme farger stod nemlig også på ønskelisten. Pannebåndet er strikket på maskin og kommer nok som en egen maskinstrikkeoppskrift etterhvert.

Høsten får nå bare komme for disse hodeplaggene er både myke, gode og varme.