Strikkespinn

Strikkespinn

www.spinnstrikk.no

Spinnstrikk og strikkespinn.....

Arribasokker i islandsgarn

IslandsullPosted by ems:-) Tue, October 13, 2009 19:15:28

Kalde høstføtter får nå ikle seg skikkelige raggsokker strikket i islandsgarnet Hosuband. Garnet minner om "godt gammeldags" raggsokkegarn" som jeg minnes min bestemor brukte da hun iherdig strikket sokk etter sokk til alle familens medlemmer mens radioen durte svakt i bakgrunnen. Disse er strikket etter Arribasokkeoppskriften og ett 100g nøste holder til en liten damestørrelse.

Begge sokkene er strikket samtidig med en tråd fra yttersiden og en fra innsiden av garnnøstet, slik at alt garnet er nyttiggjort uten å ende opp en eneste garnrest.

Hosuband finnes hos knitting.no og når man strikker fra tåa og opp er det enkelt å prøve sokken underveis. Ved bruk av tykkere garn enn oppskriften sier går vi ned i maskeantall men følger målene for den riktige størrelsen. Hosuband inneholder hele 80% islandsull og er forsterket med nylon så disse skal holde både styrke og varme.

Ungi

IslandsullPosted by ems:-) Thu, September 03, 2009 19:36:35

Platu Lopi fra Island som også finnes i butikken, er herlig mykt. Garnet er egentlig ikke noe garn for det er ikke spunnet og ligger på plater som man kan strikke rett fra enten med en eller flere "tråder". Er man ikke vant til å strikke med dette garnet kan det nok ryke noen ganger i begynnelsen, men det er bare å legge endene over hverandre og fortsette strikkingen så holder det seg fint når det først er strikket.

Platu Lopi kan erstatte Lett Lopi hvis man vil ha et litt mykere plagg. Mitt valg fallt på: "UNGI" -enkel rillestrikk med raglanfelling og heklekant rundt til slutt. Kjempegod barnejakke for en heldig liten god "(g)ullungi".

Min " UNGI" blir nok værende på utstilling hos knitting.no så snart knappene bare kommer på plass. (-som om de bare skulle kunne sette seg på plass helt av seg selv....)

Àlafoss Lopi og strikkeglade unge....

IslandsullPosted by ems:-) Wed, June 03, 2009 21:59:04

Når barn og unge kaster seg iveg med litt større strikkeprosjekt enn luer, pannebånd og skjerf er det en fryd å følge med. Strikkegleden stråler liksom utav hele kroppen og følelsen av å beherske nye teknikker som f.eks. flettemønster eller aranstrikk gir en utrolig positiv mestringsfølelse.

For at litt større strikkeplagg skal bli overkommelig å få ferdig er det greit å bruke litt tykke garn som f.eks. islandsgarnet Àlafoss Lopi. Dette er dobbelt så tykt som Lett Lopi og egner seg godt til litt røffe plagg. På tykke pinner går det som en drøm å komme i mål. Islandsulla er god å arbeide med og selv om enkelte kan synes at selve garnet kan kjennes litt hardt, blir de ferdige plaggene behagelige og holder fasongen veldig fint.

Godjenta har selv gjort mesteparten av jobben og trengte kun litt hjelp på slutten da arbeidet skulle deles og mønstret flettes fra vrangen.


Strikkekjole.....

IslandsullPosted by ems:-) Fri, January 30, 2009 16:51:29

Islandsulla er spesiell og garnet Lett Lopi er svært godt å strikke med. Det går også ganske fort å komme i mål med forholdsvis store plagg på pinnenr.4,5mm. Til kjolen valgte jeg andre farger enn de som er foreslått i oppskriften. Kjolen er god og varm så nå gjenstår det å finne noe som passer å ha under.........