Strikkespinn

Strikkespinn

www.spinnstrikk.no

Spinnstrikk og strikkespinn.....

Fargeprosjekt

Juli 2009Posted by ems:-) Tue, July 28, 2009 14:38:11

Innsanking av materiale til mitt fargeprosjekt er begynnt. Ikke alt man kan finne i nærområdet, men noe er det spennende å prøve.

Mine planter ble sanket rett før: "den-store-regnehelgen" og hengt til tørk først på klestørkestativet men pga. faretruende grå mørke på himmelen fikk plantene ly under takmønet.Her skal de bare få henge å godgjøre seg til solskinnsdagene kommer, og tiden blir litt romsligere enn akkurat nå. Riktig så spennende skal det bli og jeg gleder meg virkelig til "edelgarnet" fra Lierne skal få farger på.

Graut

Juli 2009Posted by ems:-) Mon, July 20, 2009 20:20:22

Et nytt menneskebarn er født; ei nydelig lita jente denne gang, og skikken med barselgaver bærer vi med oss som en god tradisjon. I "gamle dager" dro kjerringene rundt med graut. Man visste hvor viktig det var at den nybakte mor fikk næringsrik kost kombinert med ro og hvile, spesiellt den første tiden slik at melken kom skikkelig igang.

I vårt moderne samfunn driver vi ikke lenger å koker graut i fysisk forstand, men vi gir "graut" til det nyfødte barnet med alle gode ønsker om et godt liv.

Grauten min denne gang ble et nytt strikket lite plagg i tynn, ren ull som forhåpentligvis rekker å bli brukt mer enn en gang før den lille vokser fra.

Designet er egenkomponert og skal nok med tid og stunder utferdige seg som en strikkeoppskrift som flere strikkende "grautkokere" kan benytte seg av. Gratulerer og riktig mange gode lykkeønskninger skjenkes den nye lille familien!

"Bjønnlabben"

Juli 2009Posted by ems:-) Thu, July 09, 2009 22:37:38

Ikke akkurat strikkespinn eller spinnstrikk heller for den saks skyld, men et fotavtrykk av en "bjønnlabb" i sen vårsnø og med Jakt- og fiskedagene på Elverum i fokus der En smak av Lierne skal delta og teaterstykket: "Bjønnlabben" skal fremføres har jeg lenge tenkt å lage min versjon. Og endelig var tiden moden for tegning og utskjæring og første prøvetrykk som skal ligge og tørke noen døgn. Så får vi se om mine trykk vil få plass på lasset når bilene pakkes og turen går sørover i begynnelsen av august.

Det gjenstår enda endel arbeid før alt blir klart og selv om bjørnejegere og -kjennere vil kunne reagere på korrektheten av hvordan min "bjønnlabb" er presentert så er den likevel et uttrykk som vil kunne fortelle noe om hvordan det kan være å leve i rovdyrutsatte områder. Ellers har jeg selvfølegelig en drøm om å spinne garn av dyrets pels, men enn så lenge består min bjørnefibersamlig kun av noen ørsmå milligram som har rikelig med plass i et eggeglass.Himmelblå

Juli 2009Posted by ems:-) Sun, July 05, 2009 20:56:56

Himmelsens farger spenner over hele fargespekteret påvirket av sol og regn og skyer og alt som er, og kommer stadig med nye nyanser for den som har anledning til å ta dem innover seg. Blått er likevel forbundet med himmelens farge selv om himmelen i seg selv visstnok ikke har noen farge i det hele tatt. Jeg har latt meg inspirere av himmelens blåfarger og funnet frem diverse merinoull i ulike blåtoner.Merinoull er mykt og godt og deilig å spinne av. Jeg spinner akkurat slik jeg har lyst uten å være bundet av noen plan på hvordan fargene til slutt skal passe ihop når garnet er ferdig tvunnet. Det er liksom noe av gleden og spenningen med det hele; å se hvordan det egentlig blir når det er ferdig. Selv om fargene får komme å gå litt som de vil ønsker jeg at dette garnet skal være ganske jevnt og litt tykt og er derfor påpasselig med hvor mye fiber som går gjennom fingrene på begge trådene.

Å spinne ute når sommerens sol og varme er hos oss er bare herlig....

Herlig også når garnet kan henge ute til tørk over sommernatten.....

Mitt: " HIMMELBLÅ" er ferdig og enda finnes det noe blå merino igjen så bunten kan hende får selskap.