Strikkespinn

Strikkespinn

www.spinnstrikk.no

Spinnstrikk og strikkespinn.....

Sommerbris

Juni 2009Posted by ems:-) Mon, June 15, 2009 10:56:55

Når våte og kalde juni nå er halvgått, med 4-5 grader ute og midtsommeraften snart står for tur, trer jeg hutrende en ullgenser på, og fyrer i ovnen, mens jeg mimrer om en maihelg for ca.3 uker siden. Da fikk vi en ørliten forsmak på sommeren og med likbleke legger kunne jeg ta rokken ut på verandaen og spinne av bloggspinners håndfargede og kardede "ASTERS".

Fibrene hennes holder høy kvalitet og er en fryd å spinne. Luftig og lett et kardeflak som nærmest svever gjennom rokken.

Sola skinner og livet er herlig.Hvem kan tro at dette kun er 35g?

Kardeflaket som inneholder 60% merino og 40% alpakka er delt i to like deler.

Jeg spinner i Z (med solen) og tvinner i S (mot solen). Fibrene er myke og behagelige. Og enda er ikke myggen kommet.

Etter tvinningen blir garnet hesplet opp.

De 35g er blitt til et mykt og herlig 2-tråds-garn som nå er klart for vasking og skylling.

Garnet får henge til tørk ute over natten.

Jeg er riktig så fornøyd og vil nå bruke tid før jeg bestemmer meg hva som videre skal skje med min: "sommerbris".

Tankespinn

Juni 2009Posted by ems:-) Sun, June 14, 2009 19:38:12

En ny blogg er i helgen født: spinnerier.

Under psevdony`met: lirosa blir samfunnsaktuelle tema og diverse tankespinn tatt opp. Forhåpentligvis av interesse for flere etterhvert. Bloggen er enda helt fersk så tiden vil vise hva som kommer tilsmileyStrikkepose

Juni 2009Posted by ems:-) Wed, June 10, 2009 21:55:07

Enhver strikker vil av og til ha behov for å oppbevare sitt strikketøy et eller annet sted, ikke minst når man skal putte det med seg i veska for å ha det med seg hit og dit, på evt. møter eller treff der høytideligheten ikke er så stor at vi blir hindret fra å dra lidenskapen frem i lyset.

Snedigheten med en enkel strikkepose er at strikkingen slipper å menge seg med veskeinnholdets ellers så ymse rariteter og mulige smårusk som normalt kan befinne seg deri, og rett og slett kunne tenkes å blande seg i den edle vare.

På en liten kveldstund kan behovet enkelt tilfredstilles ved at man først tager et stykke tynnt lin- eller bomullsstoff i passende størrelse og bretter dobbelt før man klipper. Målene her er ca. 34cm i bredden og 80cm i lengden, hvilket vil si 40cm når det er brettet.

Deretter kan man på den ene siden tegne et enkelt mønster eller skrive sine initialer med tusj eller blyant. Quiltere og broderikyndige kan selvfølgelig boltre seg fritt med dekorering som langt vil overgå min enkle strek.

Men se:.......

Med tett sikk-sakk-søm på symaskinen blir det da slett ikke så verst. Og vrangsiden ble jeg da riktig så fornøyd med.

Neste steg på programmet er å sy sidesømmene, først ved å kaste over kantene med sikk-sakksøm, deretter med vanlig rettsøm innenfor (jeg vil jo at posen skal holde riktig lenge når jeg nå først lager en). Øverst får det stå igjen ca. 5 cm til brettekant.

Nå brettes sidekantene dobbelt inn mot vrangen og får en enkel søm slik at den holder seg hel og fin også etter lang tids bruk.

Ytterkanten helt øverst blir kastet over med sikk-sakk som i sidene, før den også brettes dobbelt og syes fast slik at vi får en løpegang med åpning i hver side av posen.

Endelig kan strikkeposen vrenges slik at rettsiden kommer frem.

En sterk snor, får plass i løpegangen og vips:

Min nye strikkepose er klar til bruk. Enkel og grei og mer enn god nok for mitt bruk.


Velkommen inn kjære garnnøster og strikkepinner, her er det både husrom og hjerterom.

Liernes Gull

Juni 2009Posted by ems:-) Tue, June 09, 2009 13:18:32

Endelig har "Liernegarnet" mitt kommet hjem. Jeg kaller det Liernes Gull, (-i stedet for Liernes ull) enn så lenge for meg selv, i ren andektighet over at det virkelig har vært mulig. Et tidkrevende og langvarig "svangerskap" fra ullsortering og søken etter et spinneri som var villig til å spille på lag med meg og mine ønsker. Jeg gleder meg enormt til å komme igang med strikking og det videre arbeidet for å skape nye modeller.

I løpet av sommeren er målet å sette farge på noe av garnet og det skal også bli riktig så spennende. Men først skal jeg nok bare nyte litt og tenke litt og kjenne litt mens noen allerede påbegynnte prosjekter forhåpentligvis får anledning til å fullføres.