Strikkespinn

Strikkespinn

www.spinnstrikk.no

Spinnstrikk og strikkespinn.....

Flere farger

EdelgarnPosted by ems:-) Tue, August 25, 2009 22:31:37

Flere edelgarn har fått farge på. Det er mye planterester igjen etter fargingen så hver eneste garnhespe må skylles igjen og igjen. Jeg bruker litt eddik for å fiksere fargene men til tross for siling og skylling og risting vil det nok kunne drysse planterester av enkelte garn underveis når de blir strikket.

Det er vel også noe av sjarmen kanskje når garnet er farget med naturens egne planter og vekster. Garnet blir altså riktig eksklusivt ettersom hver hespe vil være unik, selv om de stammer fra samme fargebad. De plantefargede garnene har alle sine nyanser, selv der fargen har trengt jevnt inn over hele. De grønne ble jeg spesiellt fornøyd med ettersom de fikk en nesten melert riktig god grønnfarge.

Den svarte spælulla som er litt grovere enn de andre fikk et fint grønnskjær i seg som kanskje ikke vises så godt på bildet.

Gråbeigefarger:Brun- og oliven-toner:Enda er det noen kg igjen som skal få ikle seg andre nyanser.

Farge på garnet

EdelgarnPosted by ems:-) Fri, August 21, 2009 00:53:08

I dag, (eller snarere i går,-ettersom natta kommer så altfor fort når man holder på og gjerne vil bli ferdig med noe) var det regn i gresset og lufta. Garnoppheng og -tørk på gang: får håpe det ikke regner altfor mye i løpet av dagen. Hespe på hespe blir plukket opp og før de skal i fargegryta trengs det å knytes flere tråder rundt hver hespe slik at ikke alt ender som en eneste stor floke.Hele vegger med nybeiset deilig ullgarn mottakelig for naturens egne farger, er det ikke fantastisk?Ren ull tørker raskt, vannet preller liksom av og heldigvis slapp vi regn, utover dagen steg til og med temperaturen så det var bare godt å arbeide ute.

Noen utprøvinger og noen planlagte. Herlig duft av nykokte urter og planter, nesten til å spise opp.....

Ny middagsrett idag: -minner da visselig om en slags spaghettirett eller hva?

Bjørkebladene gav fra seg solgul farge til garnet som nå skal vaskes og tørkes.I morgen blir det flere farger som vi kan varme oss med når vinteren kommer.

Plantefarging på gang...

EdelgarnPosted by ems:-) Wed, August 19, 2009 23:39:39
Med skolestart kom godværet som jeg har ventet så inderlig på. Passet egentlig bra at det kom akkurat nå for med en "nesten-liksom-fridag" (!!!) kunne jeg endelig få kommet igang med beising av mitt edle garn som er spunnet av ulla fra noen av de få sauene som enda ikke er rovdyrtatt her i bydga. Ulla er for meg gull verdt og jeg håper og ber om at de siste sauebøndene holder ut og ikke gir opp sine sauehold. Ekstra stas synes jeg det er med ulla fra ren Spælsau. Den er sterk og glansfull og det tynne lamullgarnet som har fått navnet "Ane" er riktig så lekkert.
Den enkle og for anledningen nybygde ovn har idag virkelig fått vise hva den er god for. I tillegg til de store fatene fikk også noen mindre gryter prøve seg, og dampen tiltross; temperaturen fikk aldri nå kokepunktet.

Ettervarmens gyldne glør passet ypperlig til pølsegrilling. Nå skal alt garnet bare få stå og hvile seg og kjøle seg sakte ned hele natten igjennom.