Strikkespinn

Strikkespinn

www.spinnstrikk.no

Spinnstrikk og strikkespinn.....

VOTTEFRYD

Votter og håndplaggPosted by ems:-) Thu, November 26, 2009 12:11:53

Hvor mange vottepar kan man egentlig greie å strikke på en liten uke?Det kommer selvfølgelig an på garntykkelse og pinnestørrelse samt om man skal strikke herrevotter eller babyvotter, med eller uten mønster. Jeg valgte meg Misti som er ren alpakka og ganske tykt. Her er det gode farger å velge mellom og når man strikker på pinnestr. 4,5 eller 5mm går det ganske så kjapt å få ferdig et par.

Den første dagen strikket jeg et prøvepar med noe restegarn jeg hadde liggende, samtidig som en grunnoppskrift ble skriblet ned på et stykke papir.

Votteparets nye eier ble svært fornøyd og straks var det flere som ville ha. Neste dag fikk jeg strikket to nye vottepar samtidig som et tredje par ble påbegynnt før sengen ropte...Om morgenen var det bare å fortsette og med litt iherdig innsats kan man faktisk greie å strikke en vott før frokost. Dette var kjempeartig: hele vottestrikkingen går som en lek og i løpet av de neste to-tre dagene ble enda flere votter ferdig. Dette må da virkelig være en god julegaveidè! Både til små og store.Jeg synes det er så artig å ekperimentere med fargene slik at ingen av vottene blir like. Helt greit at de er litt store for da kan de få lov til å tove seg litt når de blir brukt. Oppskriften fungerer iallefall for alle størrelser (..også med andre garnkvaliteter..) og skal straks være klar om det skulle være noen andre som ønsker å strikke Misti-votter eller Vottefryd til jul.

Herrevotter

Votter og håndplaggPosted by ems:-) Wed, June 03, 2009 23:02:13

Etter å ha vasket svart råull fra lokal spælsau som iherdig ble kardet og spunnet og tvunnet sammen med noe håndfarget hvit spæl til et forholdsvis tynnt og ganske fint to-trådsgarn ville jeg lage en enkel votteoppskrift som flere kunne ha glede av.

Vottene ble strikket som gave til bonden og etter en ganske lang prosess kunne han endelig sette fingrene i votter fra egne sauer.

Oppskriften er enkel, men vottene er unike og spesielle p.g.a. garnet.