Strikkespinn

Strikkespinn

www.spinnstrikk.no

Spinnstrikk og strikkespinn.....

Strikking omkapp med issmeltingen

Mai 2009Posted by ems:-) Wed, May 13, 2009 19:25:34

De siste dagene har jeg strikket om kapp med en stadig mer smeltende is på Laksjøen. Utfordringen var flerdelt: hvem ville greie å komme først i mål? -og ville vi rekke å nå målet før nasjonaldagen?

Mandag så det slik ut utenfor stuevinduet:Og strikkeprosjektet var kommet så langt:

Tirsdag var issmeltingen kommet litt lenger selv om det på bildet kanskje ikke ser slik ut.

Strikkingen kom så langt at den kunne begynne å prøves litt.... Nå følte jeg meg helt sikker på å gå av med seieren for det var fremdeles mye is på vannet.

I dag har vi jobbet raskt i begge leire og i løpet av 3 timer fra Kl. 14.30 - 17.30 skjedde dette:

Mitt prosjekt er også ferdig så jeg regner kappløpet som uavgjort! Både innsjøen og jeg kan møte nasjonaldagen i ny drakt.

Ny Strikkekurv

Mai 2009Posted by ems:-) Wed, May 13, 2009 19:03:52

For noen dager siden kom det i min allfarvei en høvelig stor fòret kurv som jeg fantasifullt anså ville passe perfekt til alle mine garnnøster og uferdige strikkearbeider, -disse som normalt ligger rundt omkring både her og der, med en enestående evne til å hope seg opp rundt godstolen.

I min naivitet anslo jeg kurvens størrelse som mer enn stor nok til at det ville være rikelig med plass, sågar til enda ikke påbegynnte prosjekter. Jeg riktig godtet meg foran kjøpedisken over å ha funnet noe så fantastisk til en billig penge. Og du verden så ryddig min stue ville komme til å være heretter! Riktig flott skulle det bli. Vel hjemme frydet jeg meg over å fylle min nyervervede strikkekurv, så til randen at jeg motvillig måtte innse at det nok ikke er nok med èn strikkekurv.

Mirasolfadder

Mai 2009Posted by ems:-) Thu, May 07, 2009 14:56:10

knitting.no / EMS Design har idag inngått fadderavtale for Du Store Alpakkas skoleprosjekt: MIRASOL i Peru. Vi er stolt og glad over at vi på denne måten kan være med på å bidra til at 60 barn i et område der analfabetisme og fattidom er utbredt, kan få muligheten til en fullverdig utdannelse med reelle valgmuligheter for fremtiden.Fadderavtalen innebærer at våre kunder også er med på å bidra til skoleprosjektet.

knitting.no har valgt å føre Mirasolgarn der en viss del av salgsummen går uavkortet til driften av skolen. I vår fikk vi også inn bomullsgarnet TÌKA som er et nydelig bomullsgarn som egner seg ypperlig til sommerstrikkingen.

I tillegg kan man bidra ved å kjøpe nydelige messingnåler der hele beløpet går uavkortet til prosjektet. Verden er full av store utfordringer og urettferdighet, og ingen kan greie å snu på dette helt alene, men alle kan vi gjøre noe. Og sammen kan man skape mirakler. Les gjerne Kari og Per sine reisebrev om opplevelser og tanker i forbindelse med bygging og åpning av Mirasolskolen.

Mirasolprosjektet er et levende og synlig bevis på at det nytter. Det er derfor med glede jeg vandrer ut i vårsolen med min nye alpakkanål festet til mine strikkeplagg.

Snømus og spinnelyst

Mai 2009Posted by ems:-) Tue, May 05, 2009 22:12:05

En snømus har i vinter overvintert i garasjens vedstabel. Den har vært en flittig gjest på terrassen og stjålet godbiter fra de firbente. Et artig selskap som etterhvert er blitt såpass tam at en håndspinners hode har begynt å spekulere i om det kunne vært mulig å fremskaffe noen myke hår som pryd i et eller annet spinneprosjekt. Pelsen er så myk og hvit og blank og fin, og dyret beveger seg så smidig og flott at alle iakttagelser har vært en ren fryd.

Spinnetankene er kun ren hodegymnastikk for ingen snedig hårfangermetode er ennå dukket opp. Dessuten er nok hårene litt i korteste laget og den eventuelle mengde ville vært så liten at det hele nærmest ville blitt til ergrelse snarere enn gammen. Snømusspinning får demed forbli en kreativ hjerneaktivitet iallfall inntil videre.