Strikkespinn

Strikkespinn

www.spinnstrikk.no

Spinnstrikk og strikkespinn.....

Valgets kval

April 2009Posted by ems:-) Sun, April 26, 2009 22:29:11

Lenge har jeg hatt så uendelig lyst til å strikke et plagg med tre tråder DUO. Utfordringen er å bestemme hva slags farge(r) man vil ha. DUO finnes i tre kvaliteter: Merino lamull, Silke/Merino og Alpakka/Ull. Alle disse kan man bruke om hverandre, man kan legge tråder av samme farge med ulik kvalitet sammen, eller med forskjellige farger i samme eller ulik kvalitet ilag. Dermed kan man selv skape sitt eget personlige garn, med en fargekombinasjon som kanskje ingen annen har.

De samme fargene finnes også enten melert eller klar, det gir den enkelte et hav av valgmuligheter når man vil legge flere tråder sammen.

Ved juletider fristet det mest å velge rødfarger; -en tråd i hver kvalitet. Etter en stund begynte jeg å fundere på om det ikke hadde gjort seg med en tråd brun sammen med de røde. Så kom en periode der jeg ville ha fersken- og naturfarger.

Rosa eller kanskje lilla og eller blå, og evt. også grå ville blitt nydelig. Fargene er testet mot hverandre igjen og igjen og de grønne og gule nyansene er også attraktive. I min vinglete søken etter den perfekte kombinasjonen blir hele prosjektet liggende på is en stund til. Men nytelsen av å tenke på det lekre garnet, som passer like godt til fnugglette sommerplagg som til mer robuste vinterklær, brer seg i kroppen og gleder en frossen sjel til tross for at avgjørelsen om fargevalg langt fra er tatt.

Og så lenge dommen ikke er fallt, finns enda muligheten til å ombestemme seg.....

Sitteunderlag

April 2009Posted by ems:-) Wed, April 15, 2009 08:56:36

Et av barna fant på å strikke remser i rettstrikking av noe mellomtykt og fargerikt restegarn i ren ull som vi hadde liggende. På pinnenr. 6 mm ble det lagt opp mellom 7 og 14m og strikket remser med like mange riller til garnet var tomt.

Strikkeremsene ble sydd sammen og fikk en omgang i vaskemaskinen på 50 grader sammen med et par småplagg.

Før toving var de vitale mål 40x45cm, og etter krympingen: 35x40cm.

Myk og god og akkurat passe til en ikke altfor stor ende.


Calorimetry

April 2009Posted by ems:-) Wed, April 15, 2009 08:41:39

Av og til dukker det opp snedige småplagg som man bare MÅ strikke.

Calorimetry er et slikt plagg. Enkelt, lekkert og raskt å strikke. Calorimetryen kan like gjerne strikkes av garnrester som av nytt og eksklusivt garn, eller med håndspunnet garn som man ofte ikke har så store mengder av.

Ved å endre på garnkvalitet, maskeantall, pinnestørrelse aller antall rett- og vrang- masker er det ingen sak å sette sitt personlige preg på Calorimetryen. I tillegg til å brukes på hodet som et pannebånd eller hårbånd den ene eller andre veien, er den også fin å ha i halsen.

Mariusgenser ???

April 2009Posted by ems:-) Mon, April 06, 2009 19:50:35

Min Mariusgenser er ferdig. Men er dette egentlig en "ordentlig" Mariusgenser eller er det ikke?

Hvor mange forandringer fra det opprinnelige kan man egentlig tillate seg før det hele blir noe helt annet? Og hvor går grensen for rettighetene til et design?

Min Marius-versjon har helt andre farger enn det som normalt kjennetegner dette plagget. I tillegg er designet endret på og garnkvaliteten er også en annen enn den de som påberoper seg rettighetene til oppskriften mener vi skal bruke.

Er det mønsteret, fargene, designet, garnkvaliteten eller kombinasjonen av det hele som gjør at noe er det det er? Og hva hadde hun som strikket den aller første Marius tenkt? Mon tro om hun ville gledet seg over de kreative prosesser hennes strikkedesign igangsatte?

Uansett har jeg strikket meg igjennom med glede og mange tanker, samtidig hadde jeg nok valgt å gjøre ting enda litt anderledes om jeg skulle strikket enda en.